Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de azúcar
- 330 g de leche
- 5 g de levadura de panadería deshidratada (1 sobre)
- 80 g de mantequilla en trozos (a temperatura ambiente)
- 650 g de harina de fuerza
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 yema de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 215.7 mg
Alternatywne przepisy
Pan blanco
3h 10min
Pan de agua
3h
Pan de muerto
3h
Bollitos para la cena
1h 40min
Pan greñado art
3h 30min
Menú: Pasta con pollo. Ensalada templada. Bizcocho de chocolate.
1u.
Marañuelas de Avilés
3h 15min
Pan de caja
2h 15min
Bacalao con pimiento al estilo mediterráneo
45 min
Panecillos artesanos
1h 30 min
Panecillos de leche
4h 30min
Magdalenas de leche condensada
30min