Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de azúcar
- 330 g de leche
- 5 g de levadura de panadería deshidratada (1 sobre)
- 80 g de mantequilla en trozos (a temperatura ambiente)
- 650 g de harina de fuerza
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 yema de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 215.7 mg
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3h
Pan plegado de ajo y hierbas
1h 40min
Pan blanco
3h 10min
Crackers integrales
1h 40min
Bollitos para la cena
1h 40min
Pan de caja
2 godz. 15 min
Trenza de leche
2h 30min
Rollos de brioche salados
1 Std. 20 Min
Rosquillas italianas
55min
Brioche relleno de jamón y queso
45 min
Panecillos artesanos
1h 30min
Panecillos de leche
4 godz. 30 min