Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaker frío
- 50 g de pipas de girasol
- 40 g de semillas de lino
- 90 g de agua
Masa madre de manzana y trigo
- 100 g de agua
- 10 g de pie de masa de manzana y trigo
- 100 g de harina de fuerza
Masa principal
- 200 g de agua fría
- 5 g de levadura prensada fresca
- 140 g de harina integral de trigo
- 200 g de harina de fuerza
- 1 ½ cucharaditas de sal (7-9 g)
- 1 cucharadita de aceite
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 4252 kJ / 1016 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 161.6 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Sód
- 1792 mg
Alternatywne przepisy
Brioche rápido
1 Std. 50 Min
Pan integral de centeno y espelta con masa madre
23 godz. 30 min
Pan blanco
3 Std. 10 Min
Pan corsario doble
Nessuna valutazione
Pan rústico suizo (larga fermentación)
25 Std. 20 Min
Pan de caja
2h 15min
Corona trenzada dulce de espelta blanca
4h
Pan de trigo, centeno y maíz
3 Std.
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15u. 20min
Pan de molde con masa madre
16u. 45min
Pan de trigo con masa madre
15 godz.
Panecillos artesanos
1 Std. 30 Min