Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de naranja
- 200 g de azúcar
- 16 - 18 tiras de piel de naranja sin nada de parte blanca (la piel de 2 naranjas)
- 120 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal (opcjonalnie)
- 3 huevos
- 150 g de zumo de naranja
Masa
- 150 g de almendras crudas sin piel
- 110 g de mantequilla fría en trozos pequeños
- 1 pellizco de sal (opcjonalnie)
- 110 g de harina de coco
- 2 huevos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1742 kJ / 416 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 80 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Crema pastelera
10min
Tarta de limón y merengue
3 Std.
Merengue italiano
20min
Clafouti de uvas
2h
Piononos (Andalucía)
13 Std. 20 Min
Arroz con leche danés (Risalamande)
4 Std. 15 Min
Tarta de crema pastelera y fresas
2h 15 min.
Almíbar básico
10min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Crema de limón (Lemon curd)
25min
Crema pastelera (Espesar)
15min