Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di nocciole, sgusciate e spellate
- 4 uova
- 180 g di zucchero
- 50 g di burro fuso + q.b.
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Zabaione
- 80 g di Marsala
- 6 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2013.8 kJ / 481.3 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 247.4 mg
Alternatywne przepisy
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1u.
Baci di dama alle nocciole
2u. 30min
Torta ai mirtilli
2u.
Insalata capricciosa
20 min
Torta di castagne (senza glutine)
1h 30min
Torta morbida al cioccolato
45min
Pâté di vitello in gelatina
8 godz. 30 min
Coppa cookies
3 Std. 30 Min
Quiche alle cipolle
1h 30min
Torta morbida cioccolato fondente e pere
1u.
Torta della nonna (TM6)
1h 30min