Urządzenia i Akcesoria
Torta di nocciole piemontese con zabaione
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette
Składniki
-
250 g di nocciole sgusciate e spellate
-
4 uova
-
180 g zucchero
-
50 g di burro fuso + q.b.
-
½ bustina di lievito in polvere per dolci
Zabaione
-
80 g di Marsala
-
6 tuorli d'uovo
-
100 g zucchero
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fetta
Sód
247.4 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
2013.8 kJ /
481.3 kcal
Tłuszcz
31.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
39.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Flan di zucchine e mozzarella
50 min
Paste di meliga (paste ad'melia)
40 min
Bonèt
2 godz.
Baci di dama alle nocciole
2 godz. 30 min
Panna cotta con pesche insaporite
5 godz. 15 min
Torta salata porri e Gruviera
1 godz. 30 min
Torta ai mirtilli
2 godz.
Torta nocciole e cioccolato
45 min
Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
2 godz. 30 min
Torta amaretti e mela
2 godz.
Torta alle nocciole senza farina
55 min
Torta di nocciole del Piemonte
1 godz. 15 min