Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 100 g di gherigli di noci
Crêpes
- 50 g di burro + q.b.
- 600 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Ripieno di radicchio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di scalogno a pezzi
- 500 g di radicchio rosso a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di Gorgonzola dolce a pezzi
Besciamella
- 750 g di latte intero
- 60 g di burro a pezzi
- 60 g farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2620.9 kJ / 626.4 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 544.9 mg
Alternatywne przepisy
Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
2 Std. 30 Min
Besciamella
15 min
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Crepês asparagi e salsiccia
1sa 50 dk
Crêpes radicchio e Taleggio
2 godz.
Crespelle ai formaggi
2 Std. 30 Min
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2 godz.
Crespelle alla valdostana
2 godz.
Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola
1h
Crespelle ai funghi
1 Std. 30 Min
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1 Std. 30 Min
Crespelle agli asparagi
1 Std. 30 Min