![Baccalà mantecato alla veneziana Baccalà mantecato alla veneziana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5c3367e1d039264393fa2a3bd4b827f9/Derivates/935690ad1aee2ec322eb644e2eff501db0dd43bb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio di semi di arachidi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di baccalà senza pelle, dissalato e a pezzi (4-5 cm)
- 500 g di latte intero
- 50 g di cipolla tagliata a fette sottili
- 1 foglia di alloro fresca
- sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1714.5 kJ / 409.8 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 88.9 mg
Alternatywne przepisy
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1 Std.
Lingua sottovuoto con salsa verde
16h 30min
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1 Std. 30 Min
Hummus
10 Min
Cous cous con moscardini e olive
1 Std.
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1 Std.
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1 Std.
Baccalà alla veneziana con polenta
1 godz. 45 min
Nidi di patate con uova sode in salsa rosa (TM6)
1 Std. 30 Min
Polpettone di riciclo
1 Std.
Cracker di riso con baccalà mantecato
50 min