Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio di semi di arachidi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di baccalà senza pelle, dissalato e a pezzi (4-5 cm)
- 500 g di latte intero
- 50 g di cipolla tagliata a fette sottili
- 1 foglia di alloro fresca
- sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1714.5 kJ / 409.8 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 88.9 mg
Alternatywne przepisy
Cracker di riso con baccalà mantecato
50 Min
Pâté di vitello in gelatina
8 Std. 30 Min
Zuppa di cipolle alla francese
5h 30 min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 Std. 45 Min
Mousse di baccalà
45 Min
Sformatini di agretti
1 Std.
Tonno di coniglio
48h
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1 Std.
Cannelloni di porro al baccalà mantecato su salsa di rapa rossa di Mattia Poggi
3 Std.
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1 Std.
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1 Std. 30 Min