Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 200 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
- 15 g di burro + q.b.
- 120 g di ricotta di capra
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 700 g di acqua
- 180 g di Taleggio
- 12 fettine di guanciale di maiale
- 6 pomodorini confit
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 2778 kJ / 664 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 49.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1326.9 mg
Alternatywne przepisy
Trittico d'autore
2 Std.
Crêpes radicchio e Taleggio
2 Std.
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1 Std. 15 Min
Fagottini di sfoglia zucca, speck e balsamico
1 Std. 30 Min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 Min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2 godz. 15 min
Vol-au-vent con mousse al Gorgonzola (per 2 persone)
45 Min
Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
2 Std. 30 Min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 Std. 15 Min
Sformatini di patate con cuore filante
40 Min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1 Std. 20 Min