Karczochy w oliwie

Karczochy w oliwie

3.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
500 g

Składniki

  • 750 g białego octu winnego
  • 250 g białego wina, wytrawnego
  • 10 - 12 serc karczochów, świeżych (ok. 50 g każde, patrz wskazówka)
  • 1 łyżka soli
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe, suszone
    2 liście laurowe, świeże
  • 3 szczypty natki pietruszki, suszonej
  • 1 szczypta rozmarynu, suszonego
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • oliwa z oliwek (ok. 300 g, do zalania karczochów)

Wartości odżywcze na 50 g

Kalorie 146.7 kcal / 613.8 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 6.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 745.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...