Urządzenia i Akcesoria
Karczochy w oliwie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
500 g
Składniki
-
750 g białego octu winnego
-
250 g białego wina, wytrawnego
-
10 - 12 serc karczochów, świeżych (ok. 50 g każde, patrz wskazówka)
-
1 łyżka soli
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
2 liście laurowe, świeże2 liście laurowe, suszone
-
3 szczypty natki pietruszki, suszonej
-
1 szczypta rozmarynu, suszonego
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
oliwa z oliwek (ok. 300 g, do zalania karczochów)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
745.3 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
613.8 kJ /
146.7 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 Std. 40 Min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 Min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 Std. 20 Min
Mleko marcepanowo-makowe
20 Min
Pralinki z likierem migdałowym
1 Std.
Lody pistacjowe i migdałowe
9 Std. 30 Min
Krem kawowy
20 Min
Krem z kasztanów jadalnych
15 Min
Napój owsiany z daktylami
20 Min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 Std. 40 Min
Żelki mango
2 Std. 30 Min
Lodowy shake z herbatą matcha
5 Min