Urządzenia i Akcesoria
Karczochy w oliwie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
500 g
Składniki
-
750 g białego octu winnego
-
250 g białego wina, wytrawnego
-
10 - 12 serc karczochów, świeżych (ok. 50 g każde, patrz wskazówka)
-
1 łyżka soli
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
2 liście laurowe, świeże2 liście laurowe, suszone
-
3 szczypty natki pietruszki, suszonej
-
1 szczypta rozmarynu, suszonego
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
oliwa z oliwek (ok. 300 g, do zalania karczochów)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
745.3 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
613.8 kJ /
146.7 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
6.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
Słodka musztarda morelowa
55 min
Chipsy z obierek warzywnych i serowe kulki
1 godz. 40 min
Babka ziemniaczana ze śledziem
4 godz. 45 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie
3 godz. 35 min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Krem z kasztanów jadalnych
15 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16 godz. 10 min
Baklava
3 godz. 10 min