
Urządzenia i Akcesoria
Karczochy w oliwie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
500 g
Składniki
-
750 g białego octu winnego
-
250 g białego wina, wytrawnego
-
10 - 12 serc karczochów, świeżych (ok. 50 g każde, patrz wskazówka)
-
1 łyżka soli
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 szczypty natki pietruszki, suszonej
-
1 szczypta rozmarynu, suszonego
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
oliwa z oliwek (ok. 300 g, do zalania karczochów)
Wartości odżywcze na 50 g
Kalorie
146.7 kcal /
613.8 kJ
Białko
1.7 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
6.1 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
745.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10 min
Bomby czekoladowe
1 godz.
Dyniowa Chai Latte
20 min
Waniliowy napój ryżowy
1 godz.
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Kawa przelewowa (Drip coffee)
5 min
Piernikowy pudding chia
3 godz. 10 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 20 min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 godz.
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min