Oliwa tymiankowa i ocet malinowy

Oliwa tymiankowa i ocet malinowy

3.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 672 godz.
2 butelki

Składniki

Oliwa tymiankowa
  • 2 - 4 gałązki tymianku, świeżego
    1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 5 x 1 cm
  • 10 ziaren pieprzu czerwonego
  • 400 g oliwy z oliwek
Ocet malinowy
  • 250 g malin, świeżych
    250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 60 g cukru
  • 400 g białego octu winnego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 butelki

Sód 21.2 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 16700.8 kJ / 3991.6 kcal
Tłuszcz 397.9 g
Błonnik 18 g
Tłuszcz nasycony 61.7 g
Węglowodany 95 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...