Urządzenia i Akcesoria
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 672 godz.
2 butelki
Składniki
Oliwa tymiankowa
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego2 - 4 gałązki tymianku, świeżego
-
2 ząbki czosnku
-
2 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 5 x 1 cm
-
10 ziaren pieprzu czerwonego
-
400 g oliwy z oliwek
Ocet malinowy
-
250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych250 g malin, świeżych
-
60 g cukru
-
400 g białego octu winnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 butelki
Sód
21.2 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
16700.8 kJ /
3991.6 kcal
Tłuszcz
397.9 g
Błonnik
18 g
Tłuszcz nasycony
61.7 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Crème fraîche
16 godz. 10 min
Konfitura z boczku i cebuli
25 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Gotowanie parówek/frankfurterek
20 min
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
35 min
Sos sriracha mayo
5 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min