
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oliwa tymiankowa
-
2 - 4
gałązki tymianku, świeżego
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego - 2 ząbki czosnku
- 2 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 5 x 1 cm
- 10 ziaren pieprzu czerwonego
- 400 g oliwy z oliwek
Ocet malinowy
-
250
g malin, świeżych
lub 250 g malin, mrożonych uprzednio rozmrożonych - 60 g cukru
- 400 g białego octu winnego
- Wartości odżywcze
- na 2 butelki
- Kalorie
- 3991.6 kcal / 16700.8 kJ
- Białko
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 397.9 g
- Węglowodany
- 95 g
- Błonnik
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 61.7 g
- Sód
- 21.2 mg
Alternatywne przepisy
Gotowana kukurydza z majonezem chipotle i salsą z kolendry
1 godz.
Ogórki po azjatycku (TM5)
1 godz. 30 min
Pralinki z likierem migdałowym
1 godz.
Trufle rumowo-cynamonowe
45 min
Migdały w kokosowej białej czekoladzie
40 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
45 min
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min
Indyjski ryż z kuminem
25 min
Pesto pistacjowe
10 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Klasyczne chlebki naan
1 godz. 30 min