Urządzenia i Akcesoria
Oliwa tymiankowa i ocet malinowy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 672 godz.
2 butelki
Składniki
Oliwa tymiankowa
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego2 - 4 gałązki tymianku, świeżego
-
2 ząbki czosnku
-
2 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 5 x 1 cm
-
10 ziaren pieprzu czerwonego
-
400 g oliwy z oliwek
Ocet malinowy
-
250 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych250 g malin, świeżych
-
60 g cukru
-
400 g białego octu winnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 butelki
Sód
21.2 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
16700.8 kJ /
3991.6 kcal
Tłuszcz
397.9 g
Błonnik
18 g
Tłuszcz nasycony
61.7 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralizowana cukinia w kremowym pesto z awokado (TM7, TM6, TM5)
30 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Liczi martini
35 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
15 min
Bezalkoholowy drink Rudolf
30 min
Kiszone marchewki (TM6)
72 godz. 40 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Czekoladowe krążki z bakaliami (beggars)
30 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Chleb tygrysi
4 godz.
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min