![Fileja tropeani Fileja tropeani](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0d1a261e3694207dad4481342a50fe86/Derivates/c9430a19b398a690184b26337eb7f853bc74e35c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 350 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 150 g di acqua
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Sugo
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 350 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 6 - 7 foglie di basilico fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1893 kJ / 452.5 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 398.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 min
Pici all'etrusca
1ч. 45 мин.
Alberelli di sfoglia
1ч. 30 мин.
Spaghetti scarola, olive e briciole di pane (vegan)
35 min
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1ч. 30 мин.
Pasta verze e pancetta
40 мин.
Spaghetti alla "carbonara sbagliata"
30 min
Pasta panna e salmone
30 min
Spaghetti broccoli e noci
40 мин.
Pasta alla ionica
30 min
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 min