Rigatoni con ragù di dentice, pomodorini e limone

Rigatoni con ragù di dentice, pomodorini e limone

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 3 pezzi di scorza di limone preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • ½ peperoncino fresco
  • 1 spicchio di aglio
  • 300 g di dentice fresco, i filetti senza pelle e senza lische, a pezzi
  • 200 g di pomodori ciliegino in quarti
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 50 g di vino bianco
  • 320 g di pasta secca corta tipo rigatoni

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 436 kcal / 1824.8 kJ
Białko 22.1 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 65.5 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 202.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...