Insalata di finocchi con arance e pinoli
TM6

Insalata di finocchi con arance e pinoli

4.9 (8 ocen)

Składniki

  • 350 g di bulbo di finocchio, tagliato a pezzi (4x4x7 cm)
  • 50 g di aceto
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 65 g di succo di arancia, spremuto fresco
  • 1 cucchiaino di scorza di arancia (senza la parte bianca) grattugiata
  • 10 g di senape
  • 35 g di sciroppo di agave
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe macinato
  • 45 g di pinoli
  • 200 g di arancia, preferibilmente biologica, pelata a vivo
  • 5 g di mentuccia tritata
  • baguette, per servire

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1113.9 kJ / 266.2 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
22.2 g
Tłuszcz
19.6 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
4.6 g
Sód
656.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy