Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks

Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks

4.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Goat's cheese flans and leeks
  • butter for greasing
  • flour plus extra for dusting
    40 g
  • milk
    130 g
  • fresh goat's cheese
    140 g
  • salt
    ½ tsp
  • eggs separated
    2
  • water
    500 g
  • leeks white part only, cut in pieces (5 mm)
    300 g
  • red peppers diced (1 cm)
    50 g
Yoghurt sauce
  • fresh goat's cheese
    60 g
  • plain yoghurt
    125 g
  • fresh chives chopped
    6
  • salt
    2 - 3 pinches
  • ground pepper adjust to taste
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 260 kcal / 1089 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...