![Lemon grass beef salad Lemon grass beef salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7b5c396d011749c73662f316bee6cc5c/Derivates/e5a00983e9bc24de1fee809c8d31c7f705347f16.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g lettuce, cut in strips (1-2 cm)
- 20 g mint leaves
- 20 g fresh coriander, cut in pieces (2 cm)
- 150 g water
- 10 g cornflour (starch)
- 60 g roasted peanuts, salted or unsalted
- 200 g onions, cut in wedges (approx. 4cm)
- 30 g oil
- 350 g beef fillet steak, cut in strips (6 cm x 1 cm)
- 30 g fresh lemon grass, sliced diagonally (approx. 1-2 mm)
- 20 g fish sauce
- 10 g honey
- 10 g sesame oil
- ¼ tsp ground pepper
-
1
tsp hot chilli oil (opcjonalnie)
lub 1 tsp sriracha sauce (opcjonalnie) - 1 lime, cut in wedges
- 1 red chilli, thinly sliced (approx. 1-2 mm)
- 1 baguette, cut in slices (approx. 1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2708.7 kJ / 647.4 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 59.7 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 903.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Mole Verde
Brak ocen
Miso carbonara udon
25 Min
Gochujang seafood risotto
1 Std.
Kalguksu (chicken noodle soup)
1 Std. 15 Min
Bibimbap (beef rice bowl)
1 Std. 25 Min
Sous-vide Korean-style BBQ Pork Loin
4 godz. 50 min
Dwaejibukgogi (Korean BBQ Marinade)
10 Min
Bibimbap burrito
45min
Chicken with Creamed Spinach Crepes (Metric)
1h 50min
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 Min
Mapo Tofu
35min
Asian Somen Noodle Salad
45min