Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g lettuce, cut in strips (1-2 cm)
- 20 g mint leaves
- 20 g fresh coriander, cut in pieces (2 cm)
- 150 g water
- 10 g cornflour (starch)
- 60 g roasted peanuts, salted or unsalted
- 200 g onions, cut in wedges (approx. 4cm)
- 30 g oil
- 350 g beef fillet steak, cut in strips (6 cm x 1 cm)
- 30 g fresh lemon grass, sliced diagonally (approx. 1-2 mm)
- 20 g fish sauce
- 10 g honey
- 10 g sesame oil
- ¼ tsp ground pepper
-
1
tsp hot chilli oil (opcjonalnie)
lub 1 tsp sriracha sauce (opcjonalnie) - 1 lime, cut in wedges
- 1 red chilli, thinly sliced (approx. 1-2 mm)
- 1 baguette, cut in slices (approx. 1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2708.7 kJ / 647.4 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 59.7 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 903.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger salmon udon with spiced cashews
35min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 Min
Lemongrass Beef Salad
30 Min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
30 Min
Steamed bánh mì burgers with pickled carrots
45min
Miso fish with green beans and chickpea puree
3h
Sesame salmon and pea soup
1h
Bibimbap (beef rice bowl)
1 Std. 25 Min
Korean Beef Bowl
1h
Thai burgers
30 Min
Gochujang Ramen Noodles
30 Min
Baja-Style Fish Tacos
30 Min