![Potato fritter burgers with spinach Potato fritter burgers with spinach](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/db6e64baf354066e1e9d033caad5148e/Derivates/fbaf0130a60ddb64dd7737f597fd8d90bba2e228.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 170 g onions, cut in halves
- 2 eggs
- 30 g fine oat flakes
- 1 ½ tsp salt
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 garlic clove
- 450 g frozen spinach leaves, defrosted, drained well (approx. 350 g after draining)
- 3 pinches ground pepper
- 30 g oil
- 3 tbsp clarified butter
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 587.8 kJ / 140.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 574.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soft Chinese bread rolls
1 godz. 20 min
Low Carb Cheese Dinner Rolls
1 Std. 10 Min
Creamy Pea Soup
40 min
Beet Vinaigrette
15 min
Banana Bread
1 Std. 50 Min
Chickpea stew with vegetables and chorizo
45 min
Stewed vegetables
45 min
Bannock Bread
45 min
Smooth cauliflower soup
50 min
Beef Stew with Cauliflower Mash
2 Std.
Pizza in Bianco
1 godz. 20 min
Pumpkin Risotto
50 min