Potato fritter burgers with spinach

Potato fritter burgers with spinach

3.5 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
10 pieces

Składniki

  • waxy potatoes peeled, cut in pieces (2-3 cm)
    500 g
  • onions cut in halves
    170 g
  • eggs
    2
  • fine oat flakes
    30 g
  • salt
    1 ½ tsp
  • ground nutmeg
    2 pinches
  • garlic clove
    1
  • frozen spinach leaves defrosted, drained well (approx. 350 g after draining)
    450 g
  • ground pepper
    3 pinches
  • oil
    30 g
  • clarified butter
    3 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 140.5 kcal / 587.8 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 14.1 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 574.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...