![Indonesian-style Vegan Vegetable Fritters (TM5) Indonesian-style Vegan Vegetable Fritters (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cc0376f9870630535c03896939c28f53/Derivates/eff3feef9ac5b94edc598c05b6e869223de35cd0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g red cabbage, thickest part of core removed, cut in wedges that fit through feeder
- 150 g carrots, peeled
- 50 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 10 g fresh coriander leaves
- 2 garlic cloves
- 175 g plain flour
- 25 g rice flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp caster sugar (opcjonalnie)
- 1 tsp ground black pepper
- 175 g water
- 100 g fresh beansprouts
- 200 g oil, for frying (e.g. sunflower oil, vegetable oil)
- 20 g sweet chilli sauce
- 80 g tomato sauce (e.g. tomato ketchup)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1467.1 kJ / 350.7 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 736.7 mg
Alternatywne przepisy
Mango Ice Lollies
6 godz. 20 min
Fermented Onions (with Cutter)
72h 30min
Grated Carrot Salad (TM6)
10 min
Onion Bhajis with Chilli Coriander Dip (TM6)
1h
Sautéed Vegetables with Broccoli Sauce (TM5)
Brak ocen
Kids Toasted Bread and Spinach Pesto
1h 55 min
Pumpkin Spice Chai
15 min
Xerém maize meal with fresh tuna
40 min
Mojito
10 min
Sparkling Lavender Lemonade
1j 10 menit
Meatballs in Spanish sauce
55 min
Bellini
5 Min