Urządzenia i Akcesoria
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 portions
Składniki
Persian Flatbread
-
water430 g
-
2 tsp dried yeast, (8 g)fresh yeast crumbled20 g
-
honey10 g
-
strong white bread flour510 g
-
fine sea salt1 tsp
-
polenta, coarsely ground for dusting
-
oil for greasing
-
bread flour plus extra for dusting
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
sesame seeds2 Tbsp
-
poppy seeds2 Tbsp
Herb and Walnut Dip
-
walnuts, halved or chopped100 g
-
fresh basil leaves10 g
-
fresh tarragon leaves5 g
-
fresh mint leaves10 g
-
fresh coriander leaf10 g
-
fresh chives cut in pieces10 sprigs
-
feta cheese cut in pieces200 g
-
olive oil50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 portions
Białko
117 g
Kalorie
17075 kJ /
4078 kcal
Tłuszcz
214 g
Błonnik
32 g
Węglowodany
403 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Naan Bread with Onion and Cumin
2 godz.
Baguettes
3 godz. 45 min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3 godz.
Summer Pudding
8 godz. 30 min
Lemon Bars
1 godz. 45 min
Lebanese Spiced Flatbread
3 godz. 20 min
Slow-cooked Pears in Red Wine
5 godz.
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
3 godz. 40 min
Pitta Bread
2 godz.
Spiced Autumn Fruit Cobbler
1 godz. 20 min
Pain d'Epi
2 godz. 40 min
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
2 godz. 30 min