Urządzenia i Akcesoria
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 portions
Składniki
Persian Flatbread
-
water430 g
-
2 tsp dried yeast, (8 g)fresh yeast crumbled20 g
-
honey10 g
-
strong white bread flour510 g
-
fine sea salt1 tsp
-
polenta, coarsely ground for dusting
-
oil for greasing
-
bread flour plus extra for dusting
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
sesame seeds2 Tbsp
-
poppy seeds2 Tbsp
Herb and Walnut Dip
-
walnuts, halved or chopped100 g
-
fresh basil leaves10 g
-
fresh tarragon leaves5 g
-
fresh mint leaves10 g
-
fresh coriander leaf10 g
-
fresh chives cut in pieces10 sprigs
-
feta cheese cut in pieces200 g
-
olive oil50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 portions
Białko
117 g
Kalorie
17075 kJ /
4078 kcal
Tłuszcz
214 g
Błonnik
32 g
Węglowodany
403 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gozleme
1 godz. 15 min
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3 godz. 45 min
Focaccia
3 godz.
Rich Lemon Ice Cream
12 godz. 10 min
Beetroot Gravadlax
48 godz. 20 min
Seriously Seedy Crackers
30 min
Mediterranean Bread
5 godz. 20 min
Aquafaba Meringues
2 godz. 15 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Homemade Ricotta
1 godz. 15 min
Rye Flatbreads
2 godz. 10 min
Red Pepper Houmous
5 min