Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Persian Flatbread
- 430 g water
-
20
g fresh yeast, crumbled
lub 2 tsp dried yeast (8 g) - 10 g honey
- 510 g strong white bread flour
- 1 tsp fine sea salt
- polenta, coarsely ground, for dusting
- oil, for greasing
- bread flour, plus extra for dusting
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 2 Tbsp sesame seeds
- 2 Tbsp poppy seeds
Herb and Walnut Dip
- 100 g walnuts, halved or chopped
- 10 g fresh basil leaves
- 5 g fresh tarragon leaves
- 10 g fresh mint leaves
- 10 g fresh coriander leaves
- 10 sprigs fresh chives, cut in pieces
- 200 g feta cheese, cut in pieces
- 50 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 17075 kJ / 4078 kcal
- Białko
- 117 g
- Węglowodany
- 403 g
- Tłuszcz
- 214 g
- Błonnik
- 32 g
Alternatywne przepisy
Prawn Xacuti
1h 20min
Meringue Topped Mince Pies
55min
Aloo Beetroot Tikki
1h
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18 Std. 25 Min
Chai masala
15min
Cauliflower Stuffed Parathas
45min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4u. 45min
Vanilla Bean Marshmallows
2h 15 min.
Egg Free Pasta
1h 35min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Dhokla
30min
Spiced Squash Ice Cream with Pecan Crunch
11 godz.