Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon Gravadlax (prepare 48 hours in advance)
- 20 g fresh dill leaves
- 120 g coarse sea salt
- 80 g caster sugar
- 15 g vodka
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 1 salmon fillet, fresh, boneless, skin on (approx. 300 g)
Lemon Dill Cream
- 100 g double cream
- 20 g lemon juice
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 1 bunch fresh dill leaves (approx. 5 g)
Buckwheat Blinis
- 100 g buckwheat flour
- 150 g water
- 1 tsp baking powder
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 20 g salted butter, for cooking
Garnish
- 35 g olive oil
- 15 g lemon juice
- 15 g white balsamic vinegar
- 10 g honey
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 20 g rocket salad
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3831 kJ / 902 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 76.5 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Béarnaise sauce
15 Min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 godz. 10 min
Béarnaise Sauce
20 min
Gluten-free Bread Sauce
35 min
Beurre Blanc
20 min
Chicken Liver Parfait
2h 40min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5min
Watercress Soup
25 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Spiced Red Cabbage
1 godz. 10 min