Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g fennel bulb, cut in wedges that fit through feeder
- 50 g white wine vinegar
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 orange, finely grated zest and 65 g juice
- 10 g Dijon mustard
- 35 g agave syrup
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 Tbsp pine nuts
- 200 g oranges, peeled, white pith removed, segmented
- ¼ bunch mint leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1176.2 kJ / 281.1 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 656.3 mg
Alternatywne przepisy
Smoky Paprika Tomato Dip
5 min
Asparagus with Romesco Sauce
30min
Pain aux Cereales
12 godz. 15 min
Fried Apple Curls with Vanilla Custard
Brak ocen
Baked masala fish
1h 15 min
Steamed Hake and Sliced Vegetable Parcels (TM6)
1h
Slow Cooked Beets
40min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2h 30 min
Orzo Salad with Artichoke and Feta
25 min
Smashed Plum Tomato Bruschetta with Poached Eggs
40min
Sun-Dried Tomato Tapenade
15min