![Fennel Salad with Orange and Pine Nuts (TM5) Fennel Salad with Orange and Pine Nuts (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1f22600d607879448fa32acf83a5da03/Derivates/7c484b4a68c6f1283ac00a00b0b17f88303a0f1b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g fennel bulb, cut in wedges that fit through feeder
- 50 g white wine vinegar
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 orange, finely grated zest and 65 g juice
- 10 g Dijon mustard
- 35 g agave syrup
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 Tbsp pine nuts
- 200 g oranges, peeled, white pith removed, segmented
- ¼ bunch mint leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1176.2 kJ / 281.1 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 656.3 mg
Alternatywne przepisy
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 Min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1 Std.
Mixed Pepper, Courgette and Goat's Cheese Tart
1 Std. 40 Min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1h 15min
Flourless Chocolate Coffin Cake
1 Std. 5 Min
Hot White Wine Punch with Cranberries
30 Min
Butter Board
10min
Tzatziki
20 分钟
Orange and Coconut Smoothie
5 Min
Pomegranate and Mint Marinade
5 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 分钟
Prawn Saganaki with Feta
35min