![Duck Pâté and Caramelised Apple on Toasted Baguette (TM5) Duck Pâté and Caramelised Apple on Toasted Baguette (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8d7c820b07ec5bf7ddc4d8a72bf03468/Derivates/c4c521a383d49cda0e3632bb33e11f7ce21fa8dc.jpg)
Wersje kompatybilne
Duck Pâté and Caramelised Apple on Toasted Baguette (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g duck breasts, skin on
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 80 g onions, quartered
- 60 g unsalted butter, diced
- 10 g anchovy fillets, in oil
- 100 g spam, diced
- ¼ tsp smoked paprika
- ½ tsp garlic powder
- 10 g rum
- 100 g cream cheese
- 200 g apples, unpeeled, cored and halved
- 2 baguettes, halved lengthways
- 1 tsp caster sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3222.4 kJ / 770.2 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 90.2 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1701.4 mg