Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Sous vide chicken liver pâté (TM6)
TM6

Sous vide chicken liver pâté (TM6)

4.5 (13 ocen)

Składniki

  • 500 g chicken livers, trimmed
  • 2 sprigs fresh thyme
  • water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum level)
  • 3 tsp freshly squeezed lemon juice
  • 120 g lean smoked bacon, cut into pieces
  • 100 g eschalots (approx. 5), cut into half
  • 170 g unsalted butter
  • 70 g Madeira wine (see Tips)
  • ½ tsp ground black pepper
  • crackers or toast, to serve

Wartości odżywcze
na 575 g
Kalorie
10490.6 kJ / 2507.3 kcal
Białko
104.1 g
Węglowodany
34.1 g
Tłuszcz
209.7 g
Tłuszcz nasycony
111.4 g
Błonnik
3.9 g
Sód
1187 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy