Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken livers, trimmed
- 2 sprigs fresh thyme
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum level)
- 3 tsp freshly squeezed lemon juice
- 120 g lean smoked bacon, cut into pieces
- 100 g eschalots (approx. 5), cut into half
- 170 g unsalted butter
- 70 g Madeira wine (see Tips)
- ½ tsp ground black pepper
- crackers or toast, to serve
- Wartości odżywcze
- na 575 g
- Kalorie
- 10490.6 kJ / 2507.3 kcal
- Białko
- 104.1 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 209.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 111.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1187 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1 Std. 30 Min
Prawn and saffron arancini
25h
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 Std. 20 Min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2 Std. 5 Min
Chicken stock powder
6h 35min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 Std. 20 Min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26h 25min
Squid ink pasta
1 Std.
Brandy Chicken Liver Pâté
3h 25min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49h 5min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min