![Sous vide chicken liver pâté (TM6) Sous vide chicken liver pâté (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/df32a482-a168-4a56-8003-7bbeebdde6f6/Derivates/40d7d126-78c8-44bc-b3b6-2593f2d4ea6f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken livers, trimmed
- 2 sprigs fresh thyme
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum level)
- 3 tsp freshly squeezed lemon juice
- 120 g lean smoked bacon, cut into pieces
- 100 g eschalots (approx. 5), cut into half
- 170 g unsalted butter
- 70 g Madeira wine (see Tips)
- ½ tsp ground black pepper
- crackers or toast, to serve
- Wartości odżywcze
- na 575 g
- Kalorie
- 10490.6 kJ / 2507.3 kcal
- Białko
- 104.1 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 209.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 111.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1187 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4h 25 min
Rum and raisin ice cream
24h 10min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 Std. 20 Min
Gwinganna mushroom pâté
20p
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min
Celery leaf gremolata
5 min
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7u. 25min
Chicken and port pâté
1h 30min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 min