Urządzenia i Akcesoria
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions
Składniki
Spice paste
-
eschalots230 g
-
garlic cloves130 g
-
fresh galangal peeled50 g
-
fresh ginger peeled60 g
-
candlenuts100 g
-
fresh turmeric peeled120 g
-
fresh bird's eye chillies deseeded (see Tips)25 - 50 g
-
fresh lemongrass white part only, cut into pieces2 stalks
-
coconut oil90 g
-
palm sugar50 g
-
water150 g
-
sea salt3 tsp
Curry
-
coconut oil2 tsp
-
fresh lemongrass white part only, bruised1 stalk
-
raw tiger prawns shelled and deveined500 g
-
ground black pepper adjust to taste½ tsp
-
water100 g
-
Chicken stock paste (see Tips)1 tbsp
-
coconut cream200 g
-
rice cooked, to serve
-
fried shallots for garnishing
-
fresh coriander leaves only, for garnishing
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
977.2 mg
Białko
19.4 g
Kalorie
920 kJ /
219 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25 godz. 40 min
Pad Thai noodles with prawns
30 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Thai red chicken curry
30 min
Thai red curry paste
15 min
Prawn and chicken laksa
40 min
Asian-style mussels
30 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Beef madras
1 godz. 30 min
Goan prawn curry
25 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Thai green chicken curry
30 min