Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza dough
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 320 g warm water
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 350 g baker's flour
- 150 g fine semolina
- 1 tsp sea salt
Assembly
- 40 g tandoori paste (see Tips)
- 60 g tomato paste (see Tips)
- 150 g mozzarella, sliced or paneer, cut into small pieces
- 250 g cooked tandoori chicken pieces (see Tips)
- coarse semolina, to dust
- ½ red onion, sliced
- fresh coriander, leaves only, plus extra to serve
- cucumber riata, to serve
- long red chilli, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 554.2 kJ / 132.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 217.1 mg
Alternatywne przepisy
Mini chicken kyivs
45min
Beef stock paste
3h
Sticky sesame chicken
40 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 Min
Chinese-style chicken
25 Min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1h 50min
Chicken gyros with tzatziki
30 Min
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40 Min
Pizza sauce
30 Min
Krispy fried chicken
25 Min
Low waste chicken lasagne
1h 30min
Smash burger taco
40 Min