Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6)

Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6)

3.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • carrot peeled and trimmed
    250 g
  • cucumber (approx. 400 g), unpeeled, ends removed, halved lengthwise
    1
  • surimi stick
    200 g
  • canned corn kernels drained
    150 g
  • lemon peel
    1 piece
  • mayonnaise or Kewpie mayonnaise
    100 g
  • toasted sesame seeds
    2 tbsp
  • soy sauce
    20 g
  • mirin
    10 g
  • freshly squeezed lemon juice
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 548.8 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 1384.2 kJ / 330.8 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 21.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...