![Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6) Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25578c1e779a64058f7dcef5c1521166/Derivates/c2cfbf7fa882870050424a24c32b753eeac70be5.jpg)
Wersje kompatybilne
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrot, peeled and trimmed
- 1 cucumber (approx. 400 g), unpeeled, ends removed, halved lengthwise
- 200 g surimi stick
- 150 g canned corn kernels, drained
- 1 piece lemon peel
- 100 g mayonnaise or Kewpie mayonnaise
- 2 tbsp toasted sesame seeds
- 20 g soy sauce
- 10 g mirin
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384.2 kJ / 330.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 548.8 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
45 Min
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)
15min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15min
Chinese-style chicken
25 Min
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25 Min
Apple tart (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
10 min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter)
1 Std.
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 min
Fresh tomato chutney
10 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 min