Wersje kompatybilne
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrot, peeled and trimmed
- 1 cucumber (approx. 400 g), unpeeled, ends removed, halved lengthwise
- 200 g surimi stick
- 150 g canned corn kernels, drained
- 1 piece lemon peel
- 100 g mayonnaise or Kewpie mayonnaise
- 2 tbsp toasted sesame seeds
- 20 g soy sauce
- 10 g mirin
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384.2 kJ / 330.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 548.8 mg
Alternatywne przepisy
Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (with Cutter)
20 min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 godz. 40 min
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)
15min
Surf and turf with pink peppercorn sauce
45min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40min
Soy Chicken with Bok Choy
40min
Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)
50min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Chilli mussels with risoni
35 Min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 Min