Wersje kompatybilne
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrot, peeled and trimmed
- 1 cucumber (approx. 400 g), unpeeled, ends removed, halved lengthwise
- 200 g surimi stick
- 150 g canned corn kernels, drained
- 1 piece lemon peel
- 100 g mayonnaise or Kewpie mayonnaise
- 2 tbsp toasted sesame seeds
- 20 g soy sauce
- 10 g mirin
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384.2 kJ / 330.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 548.8 mg
Alternatywne przepisy
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45min
Speedy Chicken coleslaw salad (Thermomix®️ Cutter, TM6)
40min
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35 Min
The best ricotta gnocchi
3 godz. 45 min
Soy Chicken with Bok Choy
40min
Thai pork with green mango salad (Diabetes)
45min
Buffalo Chicken Spring Rolls
1h 30min
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
1h 10min
Pulled chicken tortillas (Diabetes)
40min
Swedish meatballs and mash
50min