![Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter) Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25578c1e779a64058f7dcef5c1521166/Derivates/c2cfbf7fa882870050424a24c32b753eeac70be5.jpg)
Wersje kompatybilne
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrot, peeled and trimmed
- 1 cucumber (approx. 400 g), unpeeled, ends removed, halved lengthwise
- 200 g surimi stick
- 150 g canned corn kernels, drained
- 1 piece lemon peel
- 100 g mayonnaise or Kewpie mayonnaise
- 2 tbsp toasted sesame seeds
- 20 g soy sauce
- 10 g mirin
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1384.2 kJ / 330.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 548.8 mg
Alternatywne przepisy
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20min
Yu Sheng Prosperity salad (Thermomix® Cutter)
30 min
Muffin Pan Lasagnas
1 godz.
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Chinese-style chicken
25min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter)
55 min
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter, TM6)
15 min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter)
1 godz. 40 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 min