Wersje kompatybilne
Peri peri sweet potato fries with coriander yoghurt sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peri peri spice mix
- 1 tbsp sea salt
- ½ cinnamon quill
- 15 cardamom pods
- 2 tsp ground ginger
- 2 tbsp paprika
- 2 tbsp ground cayenne pepper
- 1 tbsp dried chilli flakes (optional - see Tips)
- 2 tbsp garlic powder
- 2 tbsp dried oregano
Sweet potato fries
- 1 tbsp oil
- 2 - 3 sweet potatoes (approx 700 g), cut into batons (1.5 cm)
Coriander yoghurt sauce
- 40 g fresh coriander (approx. 2 bunches), leaves only
- 10 g fresh mint (approx. 1 bunch), leaves only
- 1 lime, zested, no white pith and juiced
- 170 g Greek-style natural yoghurt
- 2 tsp honey
- ¼ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 945.3 kJ / 225 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 412.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Golden latte
10 Min
Crispy rice paper rolls
40min
Chilli chutney quesadillas
1 Std.
Tandoori portobellos with creamy coconut raita
40min
Florentine potato cakes
40min
Turmeric fish
30min
Avo and egg spread
35min
Green quinoa breakfast bowl (Post-natal)
35min
Quinoa salad with chicken and avocado
1 Std. 15 Min
Rice paper rolls with sweet and sour chilli sauce
40min
Mango rice
35min
Chilli raita potato salad
55 min