Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di porri, a pezzi (5 cm)
- 50 g di scalogno, a metà
- 2 spicchi di aglio
- 70 g di burro
- 180 g di patate, a pezzi (3 cm)
- 50 g di vino bianco
- 550 g di brodo vegetale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 150 g di pasta corta a piacere
- 1 rametto di prezzemolo fresco
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7238.8 kJ / 1730.1 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 206.5 g
- Tłuszcz
- 89.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 54.3 g
- Błonnik
- 16.5 g
- Sód
- 242.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di porri e orzo
45 Min
Zuppa di cipolle
1h
Ragù di nocciole vegetariano
35 Min
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15 min
Pane frattau
1h
Gazpacho ai 3 pomodori
20 min
Shepherd's pie vegetariana alle patate dolci
35 Min
Torta salata con formaggio e porri
1 Std. 5 Min
Insalata veloce con verdure crude
15 min
Gnocchi con cipolla rossa, mascarpone e noci
1 Std. 30 Min
Pappardelle alla papalina
30 Min
Gyros veloci di maiale con tzatziki
2 Std. 30 Min