![Vichyssoise con pasta Vichyssoise con pasta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b0801701037674745073ea9a7103bad0/Derivates/eb38fd0482f0c284bb053ddc1a70ce4c11ccfcc8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di porri, a pezzi (5 cm)
- 50 g di scalogno, a metà
- 2 spicchi di aglio
- 70 g di burro
- 180 g di patate, a pezzi (3 cm)
- 50 g di vino bianco
- 550 g di brodo vegetale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 150 g di pasta corta a piacere
- 1 rametto di prezzemolo fresco
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 7238.8 kJ / 1730.1 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 206.5 g
- Tłuszcz
- 89.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 54.3 g
- Błonnik
- 16.5 g
- Sód
- 242.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bucatini con ragù di cotechino e noci
30 Min
Filetto di salmone con porro e patatine novelle
1 Std.
Pappardelle alla papalina
30 Min
Zuppa di broccoli e formaggio
40 Min
Feta croccante con insalata di cavolo rosso e mela
30 Min
Crema di porri gratinata
50 Min
Zuppa di cavolfiori con cimette glassate
45 Min
Canederli al formaggio
1 Std.
Penne integrali con fonduta di porri
50 Min
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45 Min
Bortellina
30 Min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 Min