Minestra di verdure e ceci con chorizo

Minestra di verdure e ceci con chorizo

4.4 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 spicchi di aglio
  • 100 g di cipolla a metà
  • 100 g di peperone rosso in quarti
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
  • 150 g di pomodori freschi o in scatola, a pezzi (2 cm)
  • 200 g di salame chorizo a fette (1,5 cm)
  • 1 foglia di alloro secca
  • 600 g di acqua
  • 20 g di brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 400 g di ceci bianchi in scatola
  • 200 g di cuori di carciofo freschi o congelati
  • 150 g di pasta corta a piacere
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino pepe nero macinato
  • prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate q.b.

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 2239.9 kcal / 9371.6 kJ
Białko 97.6 g
Tłuszcz 112.8 g
Węglowodany 214 g
Błonnik 39.1 g
Tłuszcz nasycony 33.6 g
Sód 4984.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...