Burger ai funghi e riso vegan

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
10 porzioni

Składniki

  • 35 g di semi di lino
  • 75 g di noci sgusciate
  • 60 g di cipolla a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 225 g di funghi champignon
  • 225 g di fungo champignon cremino
  • 325 g di riso Parboiled cotto (vedere consigli)
  • 175 g di lenticchie cotte, sciacquate e sgocciolate
  • 60 g di Panko
  • 30 g di aceto balsamico
  • 30 g di salsa di soia
  • ½ cucchiaino di paprica dolce o piccante, a piacere
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • olio di semi di girasole q.b.
  • 10 panini per hamburger
  • maionese vegana q.b.
  • ketchup q.b.
  • senape q.b.
  • 10 foglie di lattuga
  • 2 pomodori a fette

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 515.4 kcal / 2156.4 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 83.2 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 773.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...