Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza dough
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 220 g lukewarm water
- 1 tsp sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour
- 1 tsp sea salt
Lamb filling
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 200 g onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 250 g lamb mince (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 40 g water, plus 1 tablespoon extra
- 30 - 50 g harissa paste, to taste (see Tips)
- 200 g feta cheese, crumbled
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 1 - 2 tbsp pine nuts
- 1 egg, beaten
- olive oil spray
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1889 kJ / 451.5 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 513.5 mg
Alternatywne przepisy
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50min
Cheeseburger Meatball and potato wedge traybake
1h
Spiced lamb pie
40 min
Korean bao beef sliders
2 Std. 10 Min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40 min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3h 5min
Family chicken galette
1 Std. 55 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 godz. 25 min
Rustic beef tarts
1h
Family burger pie
1h 25min
Chicken and spinach enchiladas
40 min
Festive camembert wreath
1 Std. 50 Min