Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, cut in pieces to fit through feeder
- 300 g carrots, peeled
- 100 g little gem lettuce, halved vertically
- 40 g freshly squeezed lemon juice and 2 tsp grated lemon zest
- 40 g orange juice
- 20 g agave syrup
- 20 g white vinegar
- 60 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp dried chilli flakes
- 2 Tbsp fresh basil leaves, finely sliced
- 10 g fresh chives, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940.1 kJ / 224.7 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 694 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10min
Raw Asian Salad
10min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM5)
45 min
BBQ Jackfruit Burritos
45 min
Frozen Yoghurt Bark (TM5)
6h 10min
German Brunch
Brak ocen
Sweet Pepper Nachos with Guacamole
15 Min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM5)
1 godz. 10 min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1 godz. 45 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10min