Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 440 g plain flour, plus extra for rolling
- ¾ tsp fine sea salt
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 220 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 70 - 100 g water
Filling
- 400 - 500 g red onions, quartered
- 30 g olive oil
- 350 - 400 g red peppers, cut in strips (5 mm)
- 350 - 400 g courgettes, cut in strips (5 mm)
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g raw sausages
- 1 Tbsp milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2663 kJ / 636 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 40.1 g
Alternatywne przepisy
Tarte Bourguignonne
1 Std. 30 Min
Cheese and Bacon Pastries
35 Min
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
1 godz. 55 min
Pork Cannelloni with Vegetable Sauce
1 Std.
Ham Hock Potato Bake
35 Min
Garlic Tomato Beef with Potato and Carrot Mash
50min
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45min
Chorizo, Red Pepper and Paprika Scones
50min
Pasta Salad with Salami
25min
Bacon Roly-polies
1 Std.
Chicken and Leek Pie
1 Std. 20 Min
Bacon and Sweetcorn Quiche
1 Std. 40 Min