金鸡报喜

金鸡报喜

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
5 人份

Składniki

蒸鸡
  • 鸡肉 (半只鸡),带皮和骨
    1000 克
  • ½ 茶匙
  • 绍兴花雕酒
    1 汤匙
  • 青葱
    1 小支
  • 800 克
绿姜蓉
  • 新鲜姜 拍扁 (参考贴士)
    70 克
  • 青葱 切段 (4公分)
    30 克
  • 食油
    60 克
  • 鸡精粉 自制或市售
    1 茶匙
  • 适量调味
    1 小撮
  • 1 茶匙
装饰
  • 青葱 切葱花,装饰用
    1 小支
  • 新鲜红辣椒 切成薄片,装饰用
    1 条

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 449 mg
Białko 41 g
Kalorie 1454 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...