Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g waxy potatoes (e.g. Charlotte, Jersey royals), whole or cut in pieces (4 cm x 4 cm) to fit in feeder
- 15 g vegetable oil
- 150 g bacon lardons (see tip)
- 60 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2093.8 kJ / 500.3 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 137.5 mg
Alternatywne przepisy
Quick Bread
50min
Sumac-spiced Houmous
5min
Sliced Potato Salad with Herb Vinaigrette (TM6)
Brak ocen
Ratatouille Galette (TM6)
1h 30min
Potato Gratin (TM6)
1 Std. 10 Min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1h
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20min
Sandwich Bread
3 Std.
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 Std. 30 Min
Calzone Napoletano
1 Std. 40 Min
Pizza sauce
30min