Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Sous-vide Cinnamon and Port-glazed Plums
TM6

Sous-vide Cinnamon and Port-glazed Plums

5.0 (4 oceny)

Składniki

  • 500 g plums, halved, pitted
  • 1 Tbsp ground cinnamon
  • 50 g ruby port
  • 12 sugar cubes
  • 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
  • 30 g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
    lub 1 tsp ascorbic acid powder
  • vanilla ice cream, for serving
    lub chantilly cream, for serving

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1112 kJ / 266 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
3 g
Sód
70 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy