Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g plums, halved, pitted
- 1 Tbsp ground cinnamon
- 50 g ruby port
- 12 sugar cubes
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder -
vanilla ice cream, for serving
lub chantilly cream, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1112 kJ / 266 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 70 mg
Alternatywne przepisy
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Candied Orange and Almond Chocolate Slice
2 godz. 10 min
Hot Crab Dip
35 min
Béarnaise Sauce
20 min
Hollandaise Sauce
15 Min
Broccoli and stilton soup
30 min
Chicken Liver Parfait
2h 40min
Pistachio Cupcakes
40 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15min
Florentines
1 godz. 10 min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35 min.
Smoked Mackerel Pâté
55 min