Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g plums, halved, pitted
- 1 Tbsp ground cinnamon
- 50 g ruby port
- 12 sugar cubes
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder -
vanilla ice cream, for serving
lub chantilly cream, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1112 kJ / 266 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 70 mg
Alternatywne przepisy
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10 min
Chicken Liver Parfait
2 godz. 40 min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 min
Béarnaise Sauce
20 min
Slow-Cooked Pork Belly with Noodles and Chilli Sesame Sauce
4h 25min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1h 30 min
Mushroom Pâté
1h 30 min
Roasted Banana Affogato
10h 55min
Spinach Soup and Pea Risotto with Prawns
30min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1h 30 min
Onion Soup
1 Std.
Spiced Pear Jam and Chorizo
1h 35min