Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward), cut in pieces that fit in feeder
- 100 g onion, halved
- 1 - 2 garlic cloves, to taste (opcjonalnie)
- 70 g plain flour, plus 1–1½ Tbsp extra
- 2 medium eggs
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- vegetable oil, for frying
- 200 g sour cream
- icing sugar, for dusting (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499.6 kJ / 358.4 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 804.3 mg
Alternatywne przepisy
Lightly Browned Onions and Garlic
20 Min
Lime and Lemonade
5 Min
Pink Lemonade
30min
Lightly Browned Onions (200-300 g)
20 Min
Stir-fried Carrot Sticks (400 g)
20 Min
Browned Onions (200 g)
25 Min
Vegetarian Summer Rolls (TM6)
1 Std.
Potato Gratin (TM6)
1 Std. 10 Min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 Min
Versatile Smooth Soup
45min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Sautéed Onions (170-200 g)
20 Min