Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 60 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Milch
- 2 Eigelb (siehe Tipp)
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1198 kJ / 286 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Schokoladenmousse
3h 20min
Panna Cotta
5 godz.
Joghurtmousse Vanille
2h 30min
Schoko-Grießflammeri
5h 20 min
Zimtmousse
5h 40min
Beerenmousse
5 godz.
Nougat-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Geeiste Zimt-Mousse
5 godz.
Fruchtsauce
10min
Crème brûlée
6h
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15 min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7h