Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
-
150
g Nüsse
lub 150 g Mandeln - 6 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 250 g Zucker
- 2 EL Kakao
- ½ TL Zimt
- 70 g Glühwein
- 150 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Guss
- 200 g Zucker
- 3 EL Glühwein oder Kinderpunsch
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1508 kJ / 361 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Nusskuchen
1sa 10 dk
Eierlikörkuchen
1sa 10 dk
Glühweinkuchen vom Blech
1 Std. 15 Min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1 godz.
Eierlikör-Mandel-Torte
4h
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 Std. 15 Min
Rotweingugelhupf
1h 40min
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2h 30min
Schoko-Gewürzkuchen
5h
Gewürzkuchen
2 Std.
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7h
Lebkuchen-Gugelhupf
1h 20min