![Ratatouille Galette (TM6) Ratatouille Galette (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95e60cc1-514c-4133-9495-0b4a5648f87c/Derivates/90d11191-9f6b-4a76-b425-7d5919c3c86d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 150 g unsalted butter, diced, cold
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- 90 g water, cold
- ½ tsp fine sea salt
Topping
- 350 g courgettes, unpeeled, ends removed (see tip)
- 350 g plum tomatoes (see tip)
- 190 g sun-dried tomatoes in oil, drained (approx. 1 x 280 g jar)
- 30 g water
- 10 g fresh chives, finely sliced
- ½ tsp fine sea salt
- 2 - 3 pinches sea salt flakes
- 1 pinch ground black pepper
- 60 g Parmesan cheese, grated
- milk, for glazing
- 10 fresh basil leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1581.2 kJ / 377.9 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 507.9 mg
Alternatywne przepisy
Classic Polish 'tort'
2h 25 min
Potato Gratin (TM6)
1 Std. 10 Min
Blueberry Coffee Cake
1h
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30min
Black Pudding Scotch Eggs
50min
Strawberry, Peach and Kiwi Tart (TM6)
7h
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM6)
15 Min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1h
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1h 15min
Orange and Pear Pavlova (TM6)
5 Std.
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1 Std. 40 Min
Cauliflower Rice with Crunchy Peanut Sauce and Vegetables
40min