Ratatouille Galette

Ratatouille Galette

5.0 10 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Pastry
  • unsalted butter diced, cold
    150 g
  • plain flour plus extra for dusting
    300 g
  • water, cold
    90 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
Topping
  • courgettes unpeeled, ends removed (see tip)
    350 g
  • plum tomatoes (see tip)
    350 g
  • sun-dried tomatoes in oil drained (approx. 1 x 280 g jar)
    190 g
  • water
    30 g
  • fresh chives finely sliced
    10 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • sea salt flakes
    2 - 3 pinches
  • ground black pepper
    1 pinch
  • Parmesan cheese, grated
    60 g
  • milk for glazing
  • fresh basil leaves for garnishing
    10

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 377.9 kcal / 1581.2 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 507.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...