Tannenbaum-Brioche

Tannenbaum-Brioche

4.9 112 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Orangenschale, unbehandelt (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
    2 Streifen
  • Zucker
    75 g
  • Hefe grob zerbröselt
    30 g
  • Milch
    200 g
  • Weizenmehl Type 550
    550 g
  • Salz
    ½ TL
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Eier davon 1 Ei verquirlt
    3
  • Orangensaft, frisch gepresst (opcjonalnie)
    10 g
    10 g Rum
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Mandeln, gehobelt
    50 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 232 mg
Białko 17 g
Kalorie 2485 kJ / 594 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...