Urządzenia i Akcesoria
Tannenbaum-Brioche
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Orangenschale, unbehandelt (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält2 Streifen
-
Zucker75 g
-
Hefe grob zerbröselt30 g
-
Milch200 g
-
Weizenmehl Type 550550 g
-
Salz½ TL
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Eier davon 1 Ei verquirlt3
-
10 g RumOrangensaft, frisch gepresst (opcjonalnie)10 g
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
Mandeln, gehobelt50 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
232 mg
Białko
17 g
Kalorie
2485 kJ /
594 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
81 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2023
40 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dinkel-Mandel-Cookies
1 Std. 30 Min
Hasen-Mini-Donuts
2 Std.
Rübli-Cupcakes
50 Min
Mediterranes Pane Bianco
2 Std.
Küken-Amerikaner
2 Std. 30 Min
Mohn-Rugelach
3 Std.
Confierte Entenkeulen
3 Std. 30 Min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2 Std.
Maronen-Apfel-Brot mit Walnüssen
1 Std. 30 Min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2 Std.
Apfel-Schnecken
4 Std.
Apfel-Quark-Puffer
45 Min