Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Streifen Orangenschale, unbehandelt, (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 75 g Zucker
- 30 g Hefe, grob zerbröselt
- 200 g Milch
- 550 g Weizenmehl Type 550
- ½ TL Salz
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier, davon 1 Ei verquirlt
-
10
g Orangensaft, frisch gepresst
lub 10 g Rum - 100 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Mandeln, gehobelt
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2485 kJ / 594 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 232 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfeltarte
1h
Quarkstuten
1h 30min
Brombeer-Schoko-Eistörtchen
8h
Zwiebel-Hefe-Taler
1 godz. 50 min
Brioche mit Cremelikör
5 godz.
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2 godz. 25 min
Erdbeer-Scones
40min
Ofen-Berliner
6h
Walnuss-Feigen-Brötchen
2 Std. 50 Min
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
Buttermilch-Weckchen
1h 30min