Urządzenia i Akcesoria
Zimtschnecken mit Vanillecreme
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
18 Stück
Składniki
Vanillecreme
-
Milch200 g
-
Eigelb (siehe Tipp)2
-
Zucker40 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Speisestärke20 g
Teig und Fertigstellung
-
Milch120 g
-
Zucker60 g
-
frische Hefe zerbröselt20 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Eier davon 1 verquirlt3
-
brauner Zucker80 g
-
Zimt1 EL
-
Puderzucker80 g
-
Wasser25 g
-
Backkakao15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
25 mg
Białko
6 g
Kalorie
1153 kJ /
276 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pudding-Streusel-Lämmchen
2 godz.
Husarenkrapfen mit Dulce de Leche
3 godz. 45 min
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2 godz. 25 min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 godz. 35 min
Ofen-Berliner
6 godz.
Schoko-Erdbeer-Rolle
5 godz.
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2 godz.
Blaubeer-Vanille-Schnecken
3 godz.
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2 godz.
Frühstückshörnchen
1 godz. 20 min
Appelflappen (niederländische Apfeltaschen)
55 min
Softe Frühstücksbrötchen
1 godz. 45 min