Urządzenia i Akcesoria
Backmischung für Möhrenkuchen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
640 g
Składniki
-
Mehl250 g
-
Natron½ TL
-
Backpulver1 TL
-
Salz1 Prise
-
Mandeln50 g
-
Haselnüsse50 g
-
Zimt1 TL
-
Zucker200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken (3 cm)50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 640 g
Sód
1158 mg
Białko
48 g
Kalorie
11102 kJ /
2654 kcal
Tłuszcz
79 g
Błonnik
24.7 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
451 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2025
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Vanillekipferltorte mit Mandarinen
2 godz. 55 min
Pellkartoffeln
35 min
Beeren-Frozen-Bark
5 godz. 5 min
Zucchini-Zitronen-Muffins
1 godz.
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Möhrensalat
10 min
Brombeer-Heidelbeer-Crumble mit Vanillesauce
45 min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2 godz.
Serviettenknödel mit Speck und Zwiebeln
1 godz. 10 min
Kokos-Engelsaugen
2 godz.
Tannenbaum-Brioche
2 godz. 30 min