Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Limetten-Kuchen
- 150 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 185 g Zucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 Limette, unbehandelt, 4 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält und 20 g Saft ausgepresst
- 3 Eier
- 50 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 180 g Mehl
- 1 ½ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1400 g Wasser
Guss und Fertigstellung
- 60 g Zucker
- 100 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 1 TL Limettensaft
-
essbare Blüten
lub Pistazien, gehackt, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1274 kJ / 304 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 104 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Schaum
1h 15min
Erdbeer-Feta-Stullen
10min
Apfeltarte
1 Std.
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12h
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2h
Rhabarber-Mengsel
50 Min
Apfel-Quitten-Pie
1 Std.
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2h
Snowball Cake
1h 40min
Apfel-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Brownies für die Varoma® Förmchen
50 Min
Sägespänekuchen
2h