Urządzenia i Akcesoria
Laugenhäschen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stück
Składniki
Teiglinge
-
Wasser, kalt235 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Salz3 TL
-
Zucker½ TL
-
Weizenmehl Type 405400 g
-
Dinkelmehl Type 630100 g
-
Backmalz1 TL
-
Butterschmalz40 g
Lauge und Fertigstellung
-
Natron2 TL
-
kochendes Wasser50 g
-
schwarze Pfefferkörner zum Dekorieren
-
grobes Salz (z. B. Steinsalz) zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
1 mg
Białko
5 g
Kalorie
730 kJ /
174 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frohe Ostern!
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Laugen-Minis
2 godz. 15 min
Mini-Schaumküsse
2 godz. 30 min
Küken-Käse-Bällchen
20 min
Brötchen
1 godz. 40 min
Backmischung für Vollkornbrot
10 min
Rustikales Brot mit Nüssen und Frühlingskräutern
15 godz.
Brotschlange
2 godz.
Tiger-Brot
3 godz.
Fußballbrot mit Paprikadip
2 godz. 30 min
Laugenbrötchen mit Sesam
24 godz.
Kleiner Laugenkranz
2 godz. 10 min
Luftige Brötchen
2 godz.