Urządzenia i Akcesoria
Laugenhäschen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stück
Składniki
Teiglinge
-
Wasser, kalt235 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Salz3 TL
-
Zucker½ TL
-
Weizenmehl Type 405400 g
-
Dinkelmehl Type 630100 g
-
Backmalz1 TL
-
Butterschmalz40 g
Lauge und Fertigstellung
-
Natron2 TL
-
kochendes Wasser50 g
-
schwarze Pfefferkörner zum Dekorieren
-
grobes Salz (z. B. Steinsalz) zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
1 mg
Białko
5 g
Kalorie
730 kJ /
174 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frohe Ostern!
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kräuter-Brot-Schleifen
2 godz. 30 min
Gefüllter Hefekranz
2 godz. 15 min
Blätterteig-Möhren
40 min
Zimtschnecken-Lollies
1 godz. 30 min
Hefeteig-Nikoläuse
2 godz.
Brötchen
1 godz. 40 min
Osterhäschen mit Aprikosen-Bommel
1 godz.
Mini-Brottorte mit Roastbeef und Senfcreme
4 godz.
Pizza für Hungrige
1 godz. 30 min
Laugen-Minis
2 godz. 15 min
Tannenbaumspieße mit Lachs
1 godz.
Fußballbrot mit Paprikadip
2 godz. 30 min