Apfel-Quark-Creme mit Karamellsauce

Apfel-Quark-Creme mit Karamellsauce

4.7 56 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Butterkekse
    100 g
  • Zimt
    2 Msp.
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    250 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Wasser
    1030 g
  • Zitronensaft (siehe Tipp)
    1 TL
  • Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • Essig
    1 EL
  • Magerquark
    250 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Apfelkompott mit Stückchen
    250 g
  • gehobelte Mandeln (opcjonalnie) geröstet, zum Bestreuen
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 318 mg
Białko 8 g
Kalorie 2019 kJ / 483 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...