Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Milch
- 10 g Hefe
- 45 g Zucker
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
Füllung und Fertigstellung
- 300 g Äpfel, geviertelt, geschält, entkernt
- 70 g Zucker
- 8 g Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronensaft
- 30 g Butter, weich
- 30 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1455 kJ / 348 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 37 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoko-Wuppis
35min
Brownies für die Varoma® Förmchen
50min
Stollen-Butterkuchen
2 Std. 45 Min
Streuseltaler
1h 40min
Zwiebel-Hefe-Taler
1 Std. 50 Min
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5 Std.
Erdbeer-Scones
40min
Laugen-Minis
2 Std. 15 Min
Granola-Clusters
50min
Apfel-Gugelhupf
2sa 30 dk
Apfel-Schnecken
4sa
Omas bester Mohnkuchen
1h