Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Milch
- 10 g Hefe
- 45 g Zucker
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
Füllung und Fertigstellung
- 300 g Äpfel, geviertelt, geschält, entkernt
- 70 g Zucker
- 8 g Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronensaft
- 30 g Butter, weich
- 30 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1455 kJ / 348 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 37 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mairübchen-Möhren-Lasagne
2 Std. 15 Min
Apfel-Quitten-Pie
1 godz.
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2 Std.
Apfel-Quark-Puffer
45min
Carrot-Cheesecake
1h 30min
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2 Std. 15 Min
Süßer Brötchen-Auflauf
1sa 10 dk
Kräuterkuchen
2 Std.
Apfel-Schnecken
4h
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2 Std.
Elsbeths schnelle Schinken-Brokkoli-Torte
1 Std. 15 Min
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1h 20min