Risolatte con mele e cannella

3.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • di mele sbucciate, senza semi, a metà
    500 g
  • di latte
    650 g
  • di burro a pezzi + q.b.
    50 g
  • di riso jasmine
    250 g
  • di zucchero + 3 cucchiai
    60 g
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • di panna acida
    200 g
  • di zucchero vanigliato
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 470.2 kcal / 1967.4 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 72.1 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 74.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...