Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di lenticchie, ammollate per almeno 8 ore o per tutta la notte
- 100 g di ceci, secchi, ammollati per almeno 8 ore o per tutta la notte
- 100 g di fiocchi di avena
- 320 g di acqua
- 60 g di semi misti + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 10 g di aceto di mele
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 530 kJ / 126.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 182.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di mandorle
15 Min
Cracker al farro
2h
Pane croccante di grano saraceno e semi
1h 30min
Biscotti con semi di girasole
1h
Tisana zenzero, garofano e arancia
15 Min
Pane cicci
4h 30min
Crema spalmabile alle nocciole e cioccolato fondente
20min
Pagnotta rustica
3h
Pane per la colazione con frutta secca
3h
Chips mais e lenticchie
35min
Panini ai semi al Varoma
2h 30min
Pane alla zucca e mandorle
5h