Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g plain flour, plus extra to dust
- 30 g olive oil, plus extra to grease
- 120 g water
- ¼ tsp salt
Topping and assembly
- 200 g white onion, cut into halves
- 200 g red onion, cut into halves
- 150 g sour cream
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 30 g fresh chives, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1712.7 kJ / 409.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 405 mg
Alternatywne przepisy
Baguettes
3 Std. 45 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 dk
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
5 dk
Indonesian green spice paste
40 Min
Pickled Onions (TM6)
30min
Garlic Herb Marinade and Dressing
10 dk
Plaited loaves with crumble topping baked in a cast iron pot
2h 15 min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2 Std. 10 Min
Okonomiyaki
30min
Indonesian red spice paste
45 Min
Indonesian yellow spice paste
40 Min
Mustard and cheddar mash
Brak ocen