![Meat pasties Meat pasties](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a394bef6-f87a-4420-802a-9fe6b868994d/Derivates/15c4cde4-b2ac-4e30-bdd9-2d33d55c04ce.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 30 g butter
- 20 g extra virgin olive oil
- 150 g onions
- 100 g carrots
- 300 g beef, diced
- 10 g soy sauce
- 20 g white wine
-
½
tsp meat stock paste
lub ½ meat stock cube - ½ tsp salt
- 100 g milk
- 40 g flour
Pastry
- 50 g butter
- 20 g lard
- 100 g water
- 270 g flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- frying oil
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 800 kJ / 191 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aussie meat pies
2h
Vanilla ice cream
12 Std.
Quiche Lorraine
45 Min
Banana Cream Pie
4 godz. 15 min
Vegetable and Hazelnut Cheese Muffins
40 Min
Yoyo slice
2h 30min
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2h 15min
Sultana, apple and custard pastries
2h 40min
Mini pad Thai frittatas
40 Min
Ham and zucchini quiche
1 Std. 45 Min
Pink and White Macarons
1 Std. 30 Min
Cornish pasties
2h